Turkoois

Turkoois en gezondheid

Spiritueel

* Als blauwgroene of groenblauwe steen hoort turkoois bij het keelchakra.
* Turkoois is dé steen van de zelfverwezenlijking.
* Turkoois helpt je bij het vinden van creatieve oplossingen voor problemen. Dat geldt ook voor relatieproblemen; turkoois laat je zien hoe die problemen ontstaan zijn, welke rol je daar zelf in speelde, en hoe je ze kunt oplossen.
* Turkoois brengt evenwicht in alle chakra's, brengt ze op één lijn met de bijbehorende chakralagen.

Mentaal

* Turkoois helpt je jezelf te accepteren zoals je bent.
* Turkoois maakt eerlijk en waarheidsgetrouw.

Emotioneel

* Turkoois brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen.
* Turkoois geneest hartenpijn, stimuleert trouwe vriendschap en romantische liefde.
* Turkoois beschermt je bij overgevoeligheidvoor invloeden van buitenaf
* Turkoois is een goede beschermsteen voor kinderen, vooral kinderen die veel geplaagd worden.
* Mensen die lijden onder angsten of fobieën, of ziektes die hun oorsprong in geestelijke klachten (zoals anorexia nervosa, eetverslaving, hysterische aanvallen, neuroses) hebben veel baat bij turkoois.

Fysiek

* Door het dragen van turkoois kun je klachten van de slijmvliezen, zoals aften, en ontstekingen in mond en keel verminderen.
* Turkoois versterkt vooral de zenuwen, waardoor hij een helende werking heeft bij zenuwpijnen. Het mineraal is goed voor de ogen en voor de werking van de hersenen. Turkoois is rustgevend en kalmerend.
* Turkoois helpt het hart en remt ontstekingen. Hij ondersteunt en helpt bij uitputting en depressie. Het mineraal geeft een rustige slaap en beschermt tegen nachtmerries.
* Turkoois neutraliseert een teveel aan zuur in het lichaam. Zo helpt hij bij zuurgerelateerde klachten als jicht en reuma.
 * Turkoois zorgt ervoor dat je lichaam voedingsstoffen zoals mineralen, vitamines en koolhydraten beter opneemt. Turkoois kan helpen bij bloedarmoede, omdat het koper in de steen helpt bij de opname van vitamine B en ijzer uit voeding.
* Turkoois is een prima steen voor mensen met huidklachten. Kleine wondjes, eczeem, puistjes en schilferige huid genezen sneller als je een turkoois op de huid draagt. De steen helpt ook tegen vitiligo (verlies van pigment in huid en haar).
* Turkoois verruimt de borstkas, bevordert een diepere ademhaling en zorgt zo voor een betere zuurstofopname. Daarnaast worden afvalstoffen in het bloed beter afgevoerd.
* Turkoois is een bij uitstek vrouwelijke steen, die menstruatieklachten en overgangsklachten (opvliegers) verlicht. Turkoois harmoniseert de hormoonhuishouding.
* Turkoois versterkt het immuunsysteem.

 

Symbolen

De turkoois hoort bij de sterrenbeelden Stier, Tweeling, Boogschutter, Waterman en Vissen.

Bron: www.semoea.nl