Onyx

Onyx en gezondheid

Spiritueel

* Onyx hoort bij het aardechakra en het basischakra, maar kan ook heel goed op het zonnevlechtchakra en het kruinchakra. Tijdens een legging met edelstenen brengt onyx alle chakra’s in verbinding met de andere gebruikte stenen. Onyx lost blokkades op verschillende niveaus op en herstelt het evenwicht tussen yin en yang.
* Onyx is een goede steen voor spirituele groei. Helpt bij aantrekken en opnemen van die energieën uit de kosmos die nodig zijn voor heling en groei.
* Onyx helpt bij om rechtstreeks en zonder omwegen een droom te verwezenlijken of een bepaalde resultaat te behalen. Daarnaast ondersteunt de onyx je om je ware levenstaak te vinden en te volvoeren.
* Onyx zet negativiteit om in positiviteit. Een sieraad van zwarte onyx helpt om slecht karma sneller op te lossen.
* Onyx kan heel goed gebruikt worden bij het genezen van geestelijke en fysieke trauma's uit dit en vorige levens. Heb je in dit leven lasten die je mogelijk niet kunt verklaren, dan zouden die uit vorige levens kunnen stammen. Door het dragen van onyx verminderen dergelijke lasten.

Mentaal

* Onyx geeft doorzettingsvermogen en zelfdiscipline. Dit is prettig om je werk goed te kunnen doen, of als je een doel wilt bereiken.
* Onyx vergroot je analytisch en pragmatisch denkvermogen. Onyx verbetert je focus en je concentratievermogen.
* Onyx geeft controle over je denken en handelen.
* Onyx is een zeer prettige steen voor rouwverwerking. Onyx laat je in tevredenheid terugkijken op de goede tijden die je had met wie of wat je nu mist.
* Melancholie en depressies, de invloed van aardstralen, boosheid, zwartgalligheid – de onyx laat dit soort negatieve invloeden verdwijnen.

Emotioneel

* Als je gevoelig bent voor de mening van je omgeving, draag dan onyx. Dit helpt je hiervoor je oren te sluiten. Een goede steen voor wie gemakkelijk beïnvloedbaar is.
* Ga je vaak over je grenzen, kan de onyx je helpen die grenzen beter te bewaken. Het laat je in lastige situaties beter voet bij stuk houden, in plaats van toe te geven uit angst de lieve vrede te verstoren.
* Heb je 's nachts malende gedachten, angsten en zorgen? Onyx neemt ze mee naar de volgende dag, waar ze opeens een stuk kleiner en minder angstaanjagend zijn.
* Onyx geeft rust en helderheid in het hoofd.
* Onyx maakt je zelfbewust en geeft je verantwoordelijkheidsgevoel.

Fysiek

* Onyx heeft een uitgesproken helende werking op nagels, huid, slijmvliezen en haar. De steen versterkt de natuurlijke functie van de huid, en beschermt de huid tegen zonnebrand, puistjes en ontstekingen. Kleine wondjes zullen sneller helen met onyx.
* Onyx harmoniseert en versterkt het lymfesysteem, waardoor je meer weerstand krijgt en je minder bevattelijk bent voor infecties en infectieziektes
* Onyx versterkt de wanden van nieren en blaas en daardoor de werking van nieren en blaas.
* Onyx versterkt de maagwand en daardoor de werking van de maag. Helpt tegen opgeblazen gevoel en oprispingen.
* Dep met onyxwater ter voorkoming en heling van voetschimmel en kalknagels. Dit helpt ook tegen littekenweefsel.
* Onyx verbetert alle zintuigen en vooral het gehoor. Onyx helpt heel goed bij klachten die hun oorsprong vinden in de oren en veroorzaakt worden door een verminderde doorbloeding, zoals doofheid, oorsuizen en evenwichtsstoornissen.
* Ben je gevoelig voor weersomslagen, draag dan een onyx.

 

Symbolen

De onyx hoort bij het sterrenbeeld Steenbok.

Bron: www.semoea.nl